Bij ons elke woensdag
koopavond

De perfect plint voor eiken of grenen vloer

Plinten maken de vloer! Maar welke plint past bij uw houten vloer en uw inrichting? Wij geven u een aantal tips zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Zo heeft u nog jaren plezier van uw grenen of eiken vloer. Een plint is een opstaande lijst rondom uw vloer tegen de wand. Het dekt de ruimte tussen de vloer en de wand netjes af. Plinten beschermen uw wanden tegen beschadigingen.
Dankzij een plint heeft de houten vloer ook alle ruimte om te werken. Een massieve vloer heeft 1,5 cm vrije expansie ruimte rondom nodig en een lamelplank 1 cm rondom. Door deze vrije ruimte kan uw houten vloer de natuurlijke werking opvangen onder de plint omdat uw vloer kan uitzetten en krimpen. Door deze ruimte voorkomt u dat de vloer te strak komt te liggen en omhoog gaat komen.

Een plint voor iedere stijl!

Plinten maken de vloer echt af en kunnen een geheel eigen sfeer aan de ruimte geven. Plinten maken uw eiken of grenen vloer helemaal af, welke variant u ook kiest. Gaat u voor een moderne stijl en een strak interieur? Dan is wellicht een rechte plint een goede keuze. Rechte plinten zijn te verkrijgen in verschillende hoogtes en geven een strakke en moderne uitstraling bij de afwerking van uw vloer. Kiest u liever voor een klassieke stijl? Dan is een plint met kraal een goed alternatief. Een plint met kraal heeft bewerkingen en sierelementen en past uitstekend in een klassieke of landelijke inrichting. Alles is mogelijk!

MDF of een massieve plint?

Een MDF plint is kant en klaar, en heeft vaak een kabelgootje, zo is er ruimte om uw bedrading netjes weg te werken,  wel zo handig! Een massieve plint is gemaakt van echt hout en koopt u altijd onbehandeld en kunt u zelf oliën in dezelfde kleur als uw vloer. Voor overige plekken gebruikt u een platte plint. Bijvoorbeeld bij de trapkast, trap of onder kozijnen. Zo zijn alle kieren netjes weggewerkt. U kunt uw plinten lijmen of schroeven op de muur en de plinten kunnen in verstek worden gezaagd of koud op elkaar worden geplaats. Beide zijn mogelijk en geheel naar keus en wens zelf in te vullen.

Plinten van Vloerenhal Montfoort!

Bij ons in de showroom kunnen wij u voorbeelden van plinten laten zien zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Wij hebben verschillende plinten in diverse hoogtes en diktes, met of zonder kraal op voorraad. Zo kunt u goed vergelijken. Onze showroom ligt centraal gelegen en u bent altijd welkom voor goed advies en kopje koffie om uw wensen door te spreken. Wij denken graag met u mee.

Adres

Vloerenhal Montfoort
Mosterdmolenweg 5B
3417 XM Montfoort
(E) info@vloerenhalmontfoort.nl
(T) 0348 506 551
(M) 06 1412 9469

Openingstijden