✓ Groot Assortiment         ✓ Laagste prijs garantie           ✓ Kwaliteit           ✓ Deskundig advies         ✓ Direct leverbaar

kwaliteitsvloeren
voor een
betaalbare prijs

Voordelen van het oliën van uw houten vloer.

Het aanbrengen van olie op uw houten vloer is van belang om de gewenste kleur aan te brengen op uw onbehandelde plank. Het oliën van uw vloer zorgt ervoor dat de kleurpigmenten diep in het hout trekken. Dit zorgt voor een mooier resultaat op de lange termijn ten opzichte van het verven of lakken van uw vloer, waarbij een toplaag aangebracht wordt. Bij het lakken of verven kan de toplaag eerder slijten, waarna u de gehele vloer opnieuw moet schuren en behandelen.
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode voorbeeld
Vloerenhal Montfoort demo eiken kleurcode
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode demo
Vloerenhal Montfoort eiken kleurencode
Vloerenhal Montfoort kleurcode eiken
Vloerenhal Montfoort kleurcode eiken voorbeeld
Vloerenhal Montfoort de eiken kleurcode
eiken kleurcode Vloerenhal Montfoort
de eiken kleurcode Vloerenhal Montfoort
Vloerenhal Montfoort info eiken kleurcode
eiken kleurencode Vloerenhal Montfoort

Het oliën van een houten vloer. Hoe doe ik dat?

Stap 1: Maak de vloer goed schoon en stofvrij voorafgaand het oliën.
Stap 2: Voor het oliën van de houten vloer dient het oppervlak egaal te zijn. Eventuele spijkers moeten dieper in de vloer geslagen worden en de noesten moeten tijdelijk worden opgevuld. Dit kan bijvoorbeeld met het zaagsel van de schuurbeurt.
Stap 3: Na het egaliseren van de vloer, stofvrij en droogmaken kunt u beginnen met het oliën van de vloer. Het handigst is om de houten vloer te oliën bij daglicht en met een temperatuur van ongeveer 18 graden. Er moet gezorgd worden voor een goede ventilatie. Zorg ervoor dat alle werkmaterialen aanwezig zijn. Wanneer u eenmaal begint is het raadzaam om het oliën van uw vloer in één keer af te maken zonder tussenpozen.
Stap 4: De olie kan nu aangebracht worden op de houten vloer. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een niet pluizende doek of een boenmachine. Bij voorgekleurde oliën is het belangrijk de verpakking goed te schudden. Kleurpigment is zwaarder dan olie en zakt daarom naar de bodem. Mengt u de olie zelf, dan moet u zorgen dat u in een keer genoeg olie aanmaakt om te voorkomen dat er kleurverschillen in de olie gaat zitten. Breng de olie op gelijkmatige wijze geleidelijk aan op het hout.
Stap 5: Afhankelijk van de houtsoort kan het olieproces verschillen. Bij de ene houtsoort volstaat het om één laag olie aan te brengen. Een andere houtsoort zal wellicht twee maal geolied moeten worden om het gewenste resultaat te bereiken.
Stap 6: Na het oliën van de vloer is het belangrijk om deze 48 uur te laten drogen alvorens u van uw vloer gebruik kunt maken.
eiken kleurcode voorbeeld Vloerenhal Montfoort
demo eiken kleurcode Vloerenhal Montfoort
eiken kleuren code voorbeelden
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode voorbeeld 2
kleurcode eiken voorbeeld
eiken kleurencode voorbeelden
kleurcode eiken foto

Heeft u geen tijd om uw eigen vloer te oliën?

Het oliën van een vloer is een secuur werkje en kost tijd. Heeft u daarom geen tijd dit zelf te doen dan kunt u contact opnemen met onze legservice.

[prs_reviews aggregate_rating=1 random_reviews=4]

Adres

Vloerenhal Montfoort Mosterdmolenweg 5B 3417 XM Montfoort (E) info@vloerenhalmontfoort.nl (T) 0348 506 551 (M) 06 1412 9469

Openingstijden