✓ Groot Assortiment         ✓ Laagste prijs garantie           ✓ Kwaliteit           ✓ Deskundig advies         ✓ Direct leverbaar

kwaliteitsvloeren
voor een
betaalbare prijs

Voordelen van het oliën van uw houten vloer.

Het aanbrengen van olie op uw houten vloer is van belang om de gewenste kleur aan te brengen op uw onbehandelde plank. Het oliën van uw vloer zorgt ervoor dat de kleurpigmenten diep in het hout trekken. Dit zorgt voor een mooier resultaat op de lange termijn ten opzichte van het verven of lakken van uw vloer, waarbij een toplaag aangebracht wordt. Bij het lakken of verven kan de toplaag eerder slijten, waarna u de gehele vloer opnieuw moet schuren en behandelen.
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode voorbeeld
Vloerenhal Montfoort demo eiken kleurcode
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode demo
Vloerenhal Montfoort eiken kleurencode
Vloerenhal Montfoort kleurcode eiken
Vloerenhal Montfoort kleurcode eiken voorbeeld
Vloerenhal Montfoort de eiken kleurcode
eiken kleurcode Vloerenhal Montfoort
de eiken kleurcode Vloerenhal Montfoort
Vloerenhal Montfoort info eiken kleurcode
eiken kleurencode Vloerenhal Montfoort

Het oliën van een houten vloer. Hoe doe ik dat?

Stap 1: Maak de vloer goed schoon en stofvrij voorafgaand het oliën.
Stap 2: Voor het oliën van de houten vloer dient het oppervlak egaal te zijn. Eventuele spijkers moeten dieper in de vloer geslagen worden en de noesten moeten tijdelijk worden opgevuld. Dit kan bijvoorbeeld met het zaagsel van de schuurbeurt.
Stap 3: Na het egaliseren van de vloer, stofvrij en droogmaken kunt u beginnen met het oliën van de vloer. Het handigst is om de houten vloer te oliën bij daglicht en met een temperatuur van ongeveer 18 graden. Er moet gezorgd worden voor een goede ventilatie. Zorg ervoor dat alle werkmaterialen aanwezig zijn. Wanneer u eenmaal begint is het raadzaam om het oliën van uw vloer in één keer af te maken zonder tussenpozen.
Stap 4: De olie kan nu aangebracht worden op de houten vloer. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een niet pluizende doek of een boenmachine. Bij voorgekleurde oliën is het belangrijk de verpakking goed te schudden. Kleurpigment is zwaarder dan olie en zakt daarom naar de bodem. Mengt u de olie zelf, dan moet u zorgen dat u in een keer genoeg olie aanmaakt om te voorkomen dat er kleurverschillen in de olie gaat zitten. Breng de olie op gelijkmatige wijze geleidelijk aan op het hout.
Stap 5: Afhankelijk van de houtsoort kan het olieproces verschillen. Bij de ene houtsoort volstaat het om één laag olie aan te brengen. Een andere houtsoort zal wellicht twee maal geolied moeten worden om het gewenste resultaat te bereiken.
Stap 6: Na het oliën van de vloer is het belangrijk om deze 48 uur te laten drogen alvorens u van uw vloer gebruik kunt maken.
eiken kleurcode voorbeeld Vloerenhal Montfoort
demo eiken kleurcode Vloerenhal Montfoort
eiken kleuren code voorbeelden
Vloerenhal Montfoort eiken kleurcode voorbeeld 2
kleurcode eiken voorbeeld
eiken kleurencode voorbeelden
kleurcode eiken foto

Heeft u geen tijd om uw eigen vloer te oliën?

Het oliën van een vloer is een secuur werkje en kost tijd. Heeft u daarom geen tijd dit zelf te doen dan kunt u contact opnemen met onze legservice.

5.0 Rating From 5 Reviews.
on 23, Feb 2018
Ik had geen tijd om het zelf te doen alhoewel het echt heel mooi is om te zien hoe die olie je houten vloer levend maakt. De j0ngens van de Vloerenhal hebben een perfecte klus geklaard. Bedankt.
Theo Zuidema
on 22, Mar 2018
We zijn erg te vreden over de legservice van vloerenhal Montfoort. De eiken vloer is super mooi opgeleverd. Helemaal TOP.
Fam. Bootsma
on 26, Apr 2018
Bij vloerenhalmontfoort.nl een eiken multiplank vloer gekocht. We zijn erg tevreden over de service. In eerste instantie gekozen voor een iets donkere kleur olie maar toen we ons bedachte was omruilen geen probleem. Top service
E. Janssen
on 12, May 2018
Top service. We erg gelukkig met onze nieuw eiken vloer
Fam van Riet
on 11, Jun 2018
Onze vloer stond niet mooi meer bij de nieuwe meubels. Super vriendelijk en goed geholpen met het uitzoeken van de nieuwe kleurolie . We zijn heel blij met de nieuwe vloer.
Fam. Duits

Adres

Vloerenhal Montfoort
Mosterdmolenweg 5B
3417 XM Montfoort
(E) info@vloerenhalmontfoort.nl
(T) 0348 506 551
(M) 06 1412 9469

Openingstijden